Biogazdálkodás > Biobolt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Biogazdálkodás > 13 weboldal. Kategória leírása:

bio.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Hortobágyi Nonprofit KFt.
http://www.hortobagy.eu/hu/novenytermesztes/

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. a nemzeti park területének egyötödén (17 ezer hektár) úgy végez természetvédelmi fenntartási feladatokat, hogy azok megfelelnek az ökológiai gazdálkodás feltételeinek is. Napjainkra kialakult Magyarország és Európa legnagyobb, összefüggő átállt bioterülete.

Hortobágyi Nonprofit KFt.
Gyula - Körös-Maros Biofarm Kft.
http://www.biotej.hu/

A vegyszerek, gyógyszerek, génmanipulált összetevők felhasználása nélkül előállított biotej különösen egészséges! A Körös-Maros Biofarm mozgóboltja lefölözés előtti nyers biotejet kínál megfizethető áron, amelyet nem fosztottak meg a legfontosabb összetevőitől. Kiváló minősége, magas zsír- és tápanyagtartalma a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi területein található érintetlen, gyógynövényekben gazdag legelőknek, a biogazdálkodás szabályai szerint tenyésztett szarvasmarha állománynak és a gondos odafigyelésnek köszönhető.

Gyula - Körös-Maros Biofarm Kft.
Diós tanya
http://www.diostanya.hu/

A Dióstanya Békés külterületén található. 16 hektáron gazdálkodunk a Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Program mintaüzemi címmel. A gazdaság kialakítását céltudatosan végeztük és a kis szántóföldi területből kialakítottunk egy korszerű ökogazdaságot, egy szép gyümölcsössel, napelemes aszalóval, állattartó és gazdasági épületekkel, kecskesajt gyártó kisüzemmel, ökoturizmus szálláshellyel, melyet rendszeresen bemutatunk a szakmai nyilvánosságnak.

Diós tanya
Galgafarm
http://www.gaiaalapitvany.hu/

A Galgafarm Első Magyar Organikus Mezőgazdasági Szövetkezetet 1992-ben alapítottuk Galgahévízen. A Szövetkezet az ökológiai és emberi szempontokat tiszteletben tartó társadalomhoz vezető út első állomásaként jött létre. A Galgafarm ma 300 hektáron, 50 tejelő szarvasmarhát tartva ökológiai módon gazdálkodik. Termékeinket és a termelés folyamatát az EU által elismert Biokontroll Hungária minősítő szervezet ellenőrzi. Saját hagyományos kőmalmunkban őröljük lisztjeinket, valamint sokféle konzervipari termék előállítására alkalmas feldolgozó üzemünkben készülnek bio ivóleveink, növényi alapú szendvicskrémeink, dzsemeink.

Galgafarm
Ökogazdálkodás
http://diosgazda.hu/content/view/119/145/

Ez már megint micsoda? Csalánlével permetezni? Vagy netán énekszóval tartsuk távol a betegségeket a növényeinktől? Nem erről van szó. Az ökológiai gazdálkodás alapja a megelőzés. Azaz ne hagyjuk elszaporodni a kártevőket, ne hagyjuk elburjánzani a gyomokat, válasszunk egymás mellé olyan növényeket, amelyek segítik egymás növekedését.

Ökogazdálkodás
Iránytű a biogazdálkodáshoz
http://www.edenkert.hu/cikkek/piac/iranytu-a-biogazdalkodashoz/

A bio- (ökológiai) gazdálkodás magyarországi története 20 évvel ezelőtt, 1983-ban a Bioklub megalapításával kezdődött. Jelenleg mintegy 120.000 hektáron - mezőgazdaságilag művelhető terület kb. 2%-án - és mintegy 1500 üzemben folytatnak ilyen gazdálkodást...

Iránytű a biogazdálkodáshoz
Bemutatókert - Corvinus Egyetem
http://okogazd.uni-corvinus.hu/index.php?id=biokert

Bemutatókert - Biokert - Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi kar.

Bemutatókert - Corvinus Egyetem
Segítség a bioélelmiszer termelőknek
http://www.pointernet.pds.hu/ujsagok/agraragazat/2001-ev/10-oktober/agrarag2 ...

Hazánk mezőgazdaságilag művelhető szántóterülete mintegy 4,7 millió hektár. Ebből szakértők szerint az EU-hoz való csatlakozás után, mintegy 2,5 millió hektár terület lesz "versenyképes" módon művelhető. A további, mintegy 2,2 millió hektárra meg kell találni az alternatív hasznosítási módokat. Az egyik lehetséges és ígéretes irány a biogazdálkodás. Magyarország biotermékekből származó exportbevétele tavaly 3,3 milliárd forint volt, 32 százalékkal több, mint az előző évben, idén pedig az előrejelzések szerint további 20 százalékos növekedés várható. Elemzések szerint az EU középtávon korlátlan felvevőpiacot jelent a bioélelmiszerek számára, e közeli felvevő piac pedig jelentős alternatívát jelenthet a hazai gazdálkodóknak.

Segítség a bioélelmiszer termelőknek
Topkertek
http://www.topkertek.hu/

Topkertek - Biokertek szakértője. Szolgáltatások: kerttervezés, kertépítés, kertgondozás.

Topkertek
Az ökogazdálkodásról dióhéjban
http://www.edenkert.hu/cikkek/piac/az-okogazdalkodasrol-diohejban/

Az ökológiai gazdálkodás környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható gazdálkodási mód. Szemléletének középpontjában a természet megóvása, az ember és környezete közti összhang megőrzése, helyreállítása áll. Több mint tízezer év gyakorlati tapasztalataira és korunk tudományának eredményeire épül.

Az ökogazdálkodásról dióhéjban
Díszkert - A biológiai egyensúly
http://kolibrikerteszet.hu/a_biologiai_egyensuly

A díszkert fő célja – az esztétikai szempontoktól eltekintve - hogy virágaival rovarokat, madarakat csalogassunk a kertbe és ott természetes egyensúlyt teremtsünk. Csak így lehet elérni, hogy a kártevők ne kerüljenek túlsúlyba. Alakítsunk ki keretet fákból és sövényekből, a díszágyakba évelők, egy- és kétnyáriak, vadvirágok, sőt akár zöldségfélék is kerülhetnek.

Díszkert - A biológiai egyensúly
Biomassza hasznosítás - aprítók, brikettálók és pelletáló gépek
http://bestmachinery.hu/hulladek-feldolgozasa

Vállalatunk biomassza hasznosítási üzletága a mezőgazdasági és faipari anyagok energiaként történő felhasználását segíti elő. Kínálatunkban faaprító és mezőgazdasági daráló gépek széles választékával állunk vásárlóink rendelkezésére. A megfelelő apríték tökéletesen alkalmas brikett és pellet készítésére. Kínálatunkban közel 20 gyártó brikettgyártó és pelletgyártó eszközei találhatóak meg. Szakmérnöki tanácsadással segítjük a megfelelő berendezés kiválasztását.

Biomassza hasznosítás - aprítók, brikettálók és pelletáló gépek
ProManure Kft.- Bioenzim
http://www.promanure.hu

Mezőgazdasági üzem működtetéséhez keres megbízható tapasztalt partnert? Válassza a Promanure Kft. szolgáltatásait, amely sokrétű és minőségi megoldásokat nyújt ügyfeleinek! Látogasson el a honlapunkra, és tudjon meg többet szolgáltatásainkról és árainkról!

ProManure Kft.- Bioenzim
Hirdetések
Oldal leírása
bio.wyw.hu: Bio katalógus: Bioboltok, bio webáruházak, biotermékek, bioélelmiszerek, egészséges táplálkozás.
Gyűjteményünkben 173 válogatott bio témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 173 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4891