Bioüzemanyag > Biobolt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Bioüzemanyag > 11 weboldal. Kategória leírása:

bio.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Bioüzemanyag
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bio%C3%BCzemanyag

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A bioüzemanyagok a környezetvédelmi szempontok előtérbe kerülése nyomán egyre inkább teret kapó növényi vagy állati eredetű erőforrások. Fő fajtái a bioetanol és a biodízel. A bioüzemanyagok fontos eszközt jelentenek a globális felmelegedés elleni küzdelemben, mert mérsékelhetik a kőolajszármazékok felhasználását a közlekedésben. Alkalmazásuk azonban nagyon sok megoldandó gyakorlati problémát (gazdaságosság, állami szubvenciók) is felvet, és elvi okok (széndioxid-mérleg, környezeti hátrányok) miatt is egészében véve csak szerény hozzájárulást jelenthetnek a környezetvédelmi célok eléréséhez.

Bioüzemanyag
Bioüzemanyag: több a kára, mint a haszna
http://index.hu/gazdasag/vilag/bio070920/

Az OECD egy szeptemberi tanulmánya szerint a bioüzemanyagok jóval több kárt okoznak, mint hasznot. A szakértők szerint a biodízelek és -benzinek elterjedése növeli az élelmiszerek és a fosszilis energiahordozók árát, emellett károsan hat a környezetre is.

Bioüzemanyag: több a kára, mint a haszna
Bioetanol
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bioetanol

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A bioetanol kifejezés alatt olyan, nagyrészt etil-alkoholból (etanolból) álló üzemanyagot értünk, melyet biológiailag megújuló energiaforrások (növények) felhasználásával nyernek abból a célból, hogy benzint helyettesítő, vagy annak adalékaként szolgáló motor-üzemanyagot kapjanak Otto-motorokhoz.

Bioetanol
Biodízel
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biod%C3%ADzel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A biodízel növényi olajokból, vagy (állati) zsírokból rövid lánchosszúságú mono alkohollal ( u.m. metanollal, vagy etanollal) áteszterezéssel (transzeszterifikációval) előállított észter alapú bioüzemanyag dízelmotorok számára, ami önmagában, fosszilis hajtóanyag helyettesítéseként, vagy azzal keverve annak pótanyagaként használható. Ennek használata azért előnyös, mert a kőolajjal szemben, aminek a képződése évmilliók eredménye, a biodízel alapanyagai viszonylag gyors biológiai folyamatoknak az eredménye.

Biodízel
Melyek a bioüzemanyag hátrányai?
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=9085

Bár az Európai Unió legfrissebb irányelvei szerint 2020-ig az üzemanyagfelhasználás terén is el kellene érni a megújuló erőforrások 20 százalékos arányát, vannak olyan vélemények is, melyek szerint a bioüzemanyagok felhasználásának növelése nem is olyan környezetvédő. Jeffrey McNeely, a svájci székhelyű World Conservation Union vezető kutatója a BBC honlapján nemrégiben több olyan érvet is felsorakoztatott, amelyek a bioüzemanyag széles körű elterjedése ellen szólhatnak.

Melyek a bioüzemanyag hátrányai?
Bioüzemanyag a Tesco-nál
http://www.tesco.hu/biouzemanyag.php

Az etanol, mint magas oxigéntartalmú üzemanyag égése tökéletesebb, mint a szénhidrogén alapú benziné ezért felhasználásával csökken a kipufogógázokkal a közvetlen környezetünket terhelő szénmonoxid (CO) és maradék szénhidrogén (THC) kibocsátás. A TESCO-nál elsőként a Budapest-Pesterzsébet Tesco Benzinkútnál (1204 Budapest, Mártírok útja 281.) és a nyíregyházi Tesco Benzinkútnál (4400 Nyíregyháza, Pazonyi u. 36.)

Bioüzemanyag a Tesco-nál
Itt a bioüzemanyag
http://www.vezess.hu/hirek/itt_a_biouzemanyag_210/8958/

2007. január elseje óta Magyarországon is adómentesen lehet forgalomba hozni a bioetanol üzemanyagot. Egyelőre azonban nincs hol tankolni, és alkalmas autó sem hajt túl sok az utakon. Január 1-jétől jövedékiadó-mentességet élvez az E85-ös üzemanyag Magyarországon. Ez egy olyan hajtóanyag, amely 85 százalékban bioetanolt tartalmaz. A bioetanolt növényekből, nálunk főként kukoricából, de máshol cukornádból előállított szénhidráttartalmú üzemanyag. Már jelenleg is tankolunk ilyen üzemanyagot, hiszen a hagyományos benzinek 1,5-2 százalékban tartalmaznak bioetanolt.

Itt a bioüzemanyag
Véget ér a bioüzemanyag-álom?
http://www.sg.hu/cikkek/56875

Megmentheti a biodízel bolygónkat a fenyegető éghajlati katasztrófától? A gazdálkodók és az üzemanyag konszernek egyértelmű igennel válaszolnának, azonban egyre több kétség övezi a népszerűsítő rigmusokat. Jelenleg körülbelül 12 millió hektárt, a Föld termőterületeinek 1%-át foglalják el a bioüzemanyaghoz szükséges termények. Többek közt cukornádból és kukoricából készül bioetanol, a gázolaj legújabb alternatívája, a repcemagból és a pálmaolajból pedig biodízelt állítanak elő. Ez az arány egyre nagyobb ütemben fog növekedni az olaj drágulásával, és mivel a bioüzemanyagok állítólag kevesebb üvegházgázt juttatnak a légkörbe, mint a kőolajszármazékok.

Véget ér a bioüzemanyag-álom?
Pusztít a bioüzemanyag
http://zoldhullam.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=82227&bejc ...

Dúl az agroüzemanyagokról szóló európai vita. A teljesebb és tisztább kép érdekében nemzetközi szakértők tartottak előadást meghívásunkra Budapesten. November 28-án Magyarországra látogatott a Föld Barátai Európában zajló bioüzemanyag előadássorozata (Speakers Tour). 2 előadást szerveztünk; délelőtt egy döntéshozói fórumot, este pedig egy civil fórumot. A téma különösen aktuális, mert az Európai Parlament december elején szavaz az EU bioüzemanyag célkitűzéseiről.

Pusztít a bioüzemanyag
Biorepülők a láthatáron
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=11158

A hét végén egy Boeing 747-es részben bioüzemanyag segítségével jutott el Londonból Amszterdamba. A Londonból indult gép ugyan utasokat nem szállított, ám négy motorja közül az egyiket legalább részben bioüzemanyag táplálta. A motor csak 20 százalékban táplálkozott az alternatív üzemanyagot tartalmazó benzintankból, ám a célkitűzés egyelőre nem a teljes „bioüzemmód” volt, hanem annak bizonyítása, hogy az alternatív üzemanyagok sem viselkednek másként, mint a manapság használatos kerozin...

Biorepülők a láthatáron
Természetes tüzelőanyag biokandallókhoz
http://www.fustmenteskandallo.hu/bioetanol

A füstmentes kandalló legnagyobb előnyei, hogy nem bocsát ki káros anyagot, és nem igényel kéményt. A kandallóban bioetanol ég, ami főként vízpárát eredményez. A kandallók üzemeltetése egyszerű és nem jár füsttel vagy hamuval, így a termékeket kisebb lakásokban is gond nélkül használhatja. A biokandalló a természetes tűz minden előnyét képes nyújtani, viszont nem kell a füst és annak elvezetése miatt aggódnia. A kandallók főleg esztétikai célokat szolgálnak, de a bennük égő tűz meleget is ad.

Természetes tüzelőanyag biokandallókhoz
Hirdetések
Oldal leírása
bio.wyw.hu: Bio katalógus: Bioboltok, bio webáruházak, biotermékek, bioélelmiszerek, egészséges táplálkozás.
Gyűjteményünkben 173 válogatott bio témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 173 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4891