Szakirodalom > Biobolt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szakirodalom > 12 weboldal. Kategória leírása:

bio.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Interaktív növényhatározó
http://novenyhatarozo.info

Magyarország növényeivel foglalkozó weboldal, interaktív növényhatározó programmal és írásokkal a témában.

Interaktív növényhatározó
A biokertészet enciklopédiája
http://www.libri.hu/hu/konyvek/kert_haz_otthon/novenyek_es_kertek/munkak_a_k ...

A természetes kertészkedés nélkülözhetetlen kézikönyve, amely eligazít abban, miként alkalmazzuk az ökológiai elveket kertünk tervezése, alakítása és fenntartása során. A könyv rengeteg gyakorlati tanáccsal szolgál: az egyes munkafolyamatok ábrasorain közérthető módon, lépésről-lépésre bemutatja, hogyan érhetjük el a legjobb eredményeket a díszkertben, a tájképi kertben vagy a konyhakertben. Gazdag választékot kínál a főbb zöldség-, gyümölcs- és fűszernövényfajok ajánlott fajtáiból, illetve termesztésükkel kapcsolatosan hasznos információkat közöl. E gyönyörű - 800 színes fotót közlő - album felbecsülhetetlen értéke a legfontosabb kerti feladatokat összefoglaló, könnyen használható naptár.

A biokertészet enciklopédiája
Biokert - Az öngyógyító vegyeskert
http://www.libri.hu/hu/konyvek/kert_haz_otthon/novenyek_es_kertek/munkak_a_k ...

A kötet minden kerttulajdonos számára egyaránt érthető, gyakorlatias és áttekinthető. Témája a vegyeskultúrás kertművelés rendszere, ami központi alkotóeleme a környezet iránt elkötelezett biokertészkedésnek. A könyvből megismerjük a természetben uralkodó összefüggéseket és az ezeket felhasználó, alapvető művelési módszereket. Ezen kívül minden felmerülő munkafolyamathoz útmutatást, és minden évszakra vegyeskultúrás terveket kapunk.

Biokert - Az öngyógyító vegyeskert
Ökogazdák kézikönyve
http://www.olvass.hu/index.asp?id=1131&page=reszletek&szx=bio

Az Ökogazdák kézikönyve a "kezdő, a haladó és a jövő gazdáinak is muníciót kíván adni történeti eligazításban, elméletben, gyakorlatban (mind a külföldi, mind a magyar oldalról)" - írja előszavában a szerkesztő, Seléndy Szabolcs. A kötetet az ökogazdálkodás definíciójának, történetének, elterjedtségének bemutatása nyitja, majd az elméletet a gyakorlati tudnivalók minden részletre kiterjedő, közérthető ismertetése követi. A szerzőpáros (Seléndy Szabolcs, Solti Gábor) kitér többek között a talajművelés, a növényápolás, a szántóföldi és kertészeti növények, az erdő-mező rendszerek, az ökológiai vetőmagok és szaporítóanyagok, az állattartás, a feldolgozás, a tárolás, a tanúsítási és támogatási rendszer valamint a vonatkozó jogszabályok bemutatására is...

Ökogazdák kézikönyve
Biokultúra újság, szakmai kiadványok
http://www.biokultura.org/vasarolhato-kiadvanyok

A Biokultúra újság a biogazdálkodás egyetlen hazai szaklapja. Első számát 1983-ban adtuk ki. Kéthavonta jelenik meg, minden számnak központi témája van, de más témájú cikkek és információk is helyet kapnak a lapban. A Magyar Biokultúra Szövetségnél megvásárolható szakmai kiadványok, könyvek és magazinok.

Biokultúra újság, szakmai kiadványok
Búzafű - Élő ételek
http://www.libri.hu/hu/konyvek/eletmod_egeszseg/taplalkozas_dieta/buzafu

E könyvből tényleges, gyakorlati tudáshoz jutunk egészségünk fenntartásához, helyreállításához, gyógyszerek és mesterséges vegyi anyagok nélkül. Kötetünk egészséget és harmóniát kínál minden olvasójának, egyszerűen és olcsón, hiszen néha a kevesebb a több.

Búzafű - Élő ételek
Rezi György - Bio szakácskönyv
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gasztronomia/szakacskonyvek/altalanos_szakacs ...

Bio szakácskönyv - Azoknak, akik érezni szeretnék a külömbséget. Mitől bio ez a szakácskönyv? Bizony nem könnyű erre a kérdésre válaszolni. Hiszen az ételreceptek nagy része szerepelhetne más témájú szakácskönyvben is. Szerepelhetne, de nem így. Ebben a könyvben a hogyan a döntő. A szemlélet, ami nem merül ki a főzésben, egy életigenlő, természethez közel álló gondolkozásmód. Amit valahogy így lehetne a legegyszerűbben összefoglalni: jól élni, és a lehető legkevesebbet ártani a körülöttünk lévő világnak. A bio alapanyaggal másként kell bánni, kevesebb fűszert igényel, hiszen van saját íze, amit legfeljebb csak fel kell erősíteni, ki kell emelni. Nem kell elfedni a kellemetlen mellékízeket, vagy újra alkotni a nem is létezőket, mint az ipari termékeknél annyiszor.

Rezi György - Bio szakácskönyv
Bioszőlő, biobor
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?ID=BNECVQDCFQBCMYJNT ...

Ökológiai szőlőtermesztés és borászat. A szerzők átadják mindazt az ismeretet, amit a termőhely, a fajta, a tenyészterület, a művelésmód kiválasztásáról, a talajművelés, a tápanyagellátás, a fitotechnika és a növényvédelem területéről tudni kell azoknak, akik át akarnak térni az ökológiai szőlőtermesztésre...

Bioszőlő, biobor
Mezőgazda Kiadó
http://www.mezogazdakiado.hu/

A Mezőgazda Kiadó honlapja. A Kiadó 1992-ben alakult a Mezőgazdasági Könyvkiadó vállalat szakmai utódaként. A könyvkiadói tevékenység a mezőgazdaság és élelmiszergazdaság szinte minden ágazatára kiterjed, kiegészülve a környezet- és természetvédelemmel. A felsorolt témaköröket agrármérnökök és szakmérnökök gondozzák.

Mezőgazda Kiadó
Biokertészkedés a gyakorlatban
http://www.konyv-konyvek.hu/biokerteszkedes_a_gyakorlatban_dowding_charles

Általános tudnivalók Ásás, Gyomok, A biokertészkedés művészet, nem tudomány, Egészség, Szomszédok, Kerti munkák és szerszámok, Élvezzük a veteményeskert látványát!, Növénytársítások, Az évszakok váltakozása, Mit termesszünk a kertben? A vetés és ültetés ideje Minek van szezonja?, Magvetés és palántanevelés, Kiültetés szabadföldbe, Fátyolfólia, Kártevők.

Biokertészkedés a gyakorlatban
Vegetáriánus könyv rendelés és házhoz szállítás
http://www.polc.hu/konyv/vegetarianus_konyha/AJG/

A Polc.hu internetes áruház könyveket, hangoskönyveket, CD-ket, DVD-ket, e-könyveket és magazinokat kínál, állandó akciókkal, 15-20%-os kedvezménnyel, 1 napos futár házhoz szállítás mellett. Az oldalon Magyarország közel teljes könyvválasztéka megtalálható, és megvásárolható, otthonról, kényelmesen.

Vegetáriánus könyv rendelés és házhoz szállítás
Ysanne Spevack: Biokonyha
http://www.konyv-konyvek.hu/biokonyha_spevack_ysanne

A könyvben több, mint 300 fénykép segít megismerni a biokonyha legjobb alapanyagainak, ételeinek és italainak színes világát. Megtudhatjuk, hogy a biotermékek miért a legegészségesebbek, tanácsot kaphatunk, mit vásároljunk, hogyan tároljuk és készítsük el a bioételeket...

Ysanne Spevack: Biokonyha
Hirdetések
Oldal leírása
bio.wyw.hu: Bio katalógus: Bioboltok, bio webáruházak, biotermékek, bioélelmiszerek, egészséges táplálkozás.
Gyűjteményünkben 210 válogatott bio témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 210 | Várakozó linkek: 9 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5825